Fasciatherapie

Fasciatherapie (Methode Danis Bois) is een lichaamsgerichte therapie, ook wel te omschrijven als sensoriële osteopathie. Fasciatherapie activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam door met zachte hand in te werken op het bindweefsel. Ons lichaam is een ingenieus bouwwerk van onder andere botten, spieren en pezen. Dat netwerk is van bindweefsel. Bindweefsel is gevoelig en kun je beïnvloeden met druk- en trekkrachten. Daarnaast is het mogelijk om bewegingspatronen aan te passen in het brein door bewust te worden van wat er beweegt en hoe het beweegt. Dit helpt het lichaam beweeglijker te maken en te houden.

Tijdens of na ernstige ziektes als kanker, kan Fasciatherapie ondersteunen door mobiliteit (van bijvoorbeeld gewrichten, littekens) en doorbloeding te verbeteren, (totale) ontspanning te bereiken, elasticiteit van het bindweefsel te beïnvloeden, oedeem te helpen afnemen of bewegingsgevoel te her-winnen. Dit wordt bereikt door zachte diepgaande manuele technieken die inwerken op het lichaam en door bewegingstherapie om het verkregen effect te behouden.Het effect van de behandeling is een afname van pijn, toename van beweeglijkheid, toename van (diep) ontspannen gevoel in het lichaam, afname van stress, verbeterde vochthuishouding en handvatten om zelf verder te geraken in het (herstel)proces dat gaande is.Benieuwd naar wat de mogelijkheden van fasciatherapie voor jou en jouw hinder kan zijn? Kijk op FasciaAtelier.nl of bel: 06-19890242.

Het mooie aan Fasciatherapie (MDB) is dat je écht contact maakt met mensen en ze kunt helpen weer vertrouwd te raken met hun lichaam.’

Anne van de Ven

FasciaAtelier
Anne van de Ven (MSc)
Mozartlaan 51- 5151 KA Drunen
Kreitenmolenstraat 26F- 5071 BE   Udenhout
06-19890242
www.FasciaAtelier.nl