Rouwondersteuning

Als je geconfronteerd wordt met de diagnose kanker staat je wereld op zijn kop. Vaak is dit een onzekere tijd. Je denkt misschien: “Wat is er met mij aan de hand?” Er is ongeloof: “gebeurt dit met mij? Is dit echt waar?” Het gevoel van controle hebben over je lijf en leven raak je kwijt. Als er een diagnose wordt gesteld, gaat de eerste aandacht vaak naar beter worden of behandelen.
Tegelijkertijd is het belangrijk om daarnaast ook aandacht te hebben voor de emotionele kant en te begrijpen en te voelen wat er allemaal met je is gebeurd. Vaak komt dat moment wanneer er meer rust is. Hierbij kun je veel vragen hebben. Gezondheid is/ lijkt niet meer vanzelfsprekend. Je kunt angstig zijn dat dit nog een keer gebeurt of je voelt je verdrietig om wat er met je is gebeurd. Misschien ervaar je blijvende beperkingen na de behandeling. Dat heeft invloed op jou en op jouw omgeving. Het beïnvloedt misschien je werk, je sociale leven, je relatie en het kost tijd om daar je eigen weg in te vinden.
Soms kan het fijn zijn om samen met iemand uit te zoeken wat het voor jou betekent om ziek te zijn. Je hart luchten bij iemand die op een andere manier betrokken is dan familie of vrienden. Hoe kun je een goede balans vinden met alle veranderingen in je lijf en leven en je leven ook nu als prettig in zinvol ervaren?
In mijn praktijk kun je je verhaal kwijt en kun je stil staan wat ziek zijn voor jou betekent. Samen kunnen we ontdekken hoe je je leven opnieuw vorm kunt geven na een diagnose.

Willemien Jobsen

Praktijk voor Rouw- en Verliesverwerking

Willemien Jobsen

De Theems 56

5152 SN DRUNEN

06-39485727

www.willemienjobsen.nl