Ergotherapie

De ergotherapeut kan een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met oncologische problematiek in de diverse fasen van het traject.
Belangrijk is dat je de activiteiten kan (blijven) uitvoeren die voor jou belangrijk zijn.

Hierbij kijken we naar het volgende behandelaanbod:

Energiemanagement
De ergotherapeut bespreekt de verminderde energie tijdens/ na de behandeling, waarbij we gebruik maken van de activiteitenweger, tijdschrijven, educatie over energieverlies. Samen met jou zoeken we naar een nieuwe dagindeling en energieverdeling over de dag en week.

Arm en hand
We gaan aan de slag met basisoefeningen voor grijpfunctie, kracht en coördinatie.
Daarnaast letten we op polyneuropatie en sensibiliteits veranderingen. Het gebruik van de arm en hand in dagelijkse activiteiten (zelfzorg, mobiliteit, productiviteit en ontspanning)

Ergonomie
Ergonomisch advies bij het zitten (goede stoel, rolstoel, zitkussens). Handige adviezen bij het tillen, reiken en dragen. En we kunnen kijken naar een goede lig- en slaaphouding.

Arbeid
Hoe komt er weer evenwicht in privé en werk na herstel? Het opbouwen van uren en de inhoud van het werk en het inzicht krijgen in het huidig functioneren en bewustwording daarin.

Palliatief/terminaal
In deze laatste fase staat comfort en kwaliteit van leven voorop. De ergotherapeut kan dan adviseren bij hulpmiddelen en de verzorging door de omgeving of thuiszorg (decubituspreventie)
Hoeveel energie heb je nog en welke activiteiten zijn nog belangrijk om te kunnen doen, wat is daarbij nodig en welke keuzes maak je daarbij?

Susan van Houwelingen

Ergotherapie Drunen

Tinie de Munnikstraat 11

5151 VW Drunen

Tel: 06-28163908

www.ergotherapiedrunen.nl