Huidtherapie

Na de medisch noodzakelijke ingrepen kunnen er diverse huidproblemen blijven bestaan/ optreden, zoals bijvoorbeeld de bijverschijnselen van chemotherapie en bestralingen, vochtophopingen door een beschadigd lymfestelsel en/of littekenweefsel. De huidtherapeut biedt een breed scala aan behandelingen die ertoe bijdragen, dat pijn en lichamelijk ongemak verminderen en de zichtbare gevolgen van de operatie zoveel mogelijk weggenomen worden.Bij Top Huidzorg Drunen worden de volgende behandelingen aangeboden:

Oedeemtherapie
– Manuele lymfedrainage: is een massagevorm, die erop gericht is het lymfestelsel te stimuleren. Deze stimulatie is nodig om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar) beter c.q. sneller via de lymfebanen af te voeren.
– Compressietherapie: verbandmiddelen zorgen voor het afvoeren van opgehoopt oedeem.
– Endermologie: door middel van mechanische bewegingen wordt de huid gelift, gerold en gemasseerd voor een betere doorbloeding.
– Lymftaping: zorgt voor lymfatische afvoer.
– Therapeutisch elastische kousen: voorkomt oedeemvorming, verbetert de bloedafvoer van het been en herstelt de microcirculatie.

Littekens die verhard, verkleefd of verdikt zijn, kunnen voor lichamelijk (bewegingsbeperking) en psychische problemen zorgen.

Littekentherapie
– Littekentherapie: specifieke massagetechnieken verbeteren de doorbloeding en verminderen verklevingen.
– Siliconenpleisters/-gel; verminderen roodheid, jeuk, hypertrofie en verhardingen. Het litteken wordt vlakker en soepeler waardoor klachten afnemen.

Nazorg bij verbranding: de huid kan gaan samentrekken en de beweeglijkheid beperken. Een goede nazorg kan verlichting en verzachting geven.

Joyce Muskens

Joyce Muskens
Tinie de Munnikstraat 11
5151VW Drunen
Tel. 0416-376575
www.tophuidzorg.nl