Huidtherapie

Heb je last van vocht in arm(en) en/of been(benen)? Een trekkend litteken? Of een zwaar gevoel in ledematen? 
Misschien kan huidtherapie iets voor je betekenen.. 
 
Na een medisch noodzakelijke ingreep kunnen er diverse huidproblemen optreden c.q. blijven bestaan. Denk hierbij aan de bijverschijnselen van chemotherapie en bestralingen, vochtophopingen door een beschadigd lymfestelsel en/of littekenweefsel.  
 
De huid- en oedeemtherapeut biedt een breed scala aan behandelingen die ertoe bijdragen, dat pijn en lichamelijk ongemak verminderen en de zichtbare gevolgen van de operatie zoveel mogelijk weggenomen worden. 

Bij Top Huidzorg Drunen worden de volgende behandelingen aangeboden: 
 
Oedeemtherapie 
– Manuele lymfedrainage: is een massagevorm, die erop gericht is het lymfestelsel te stimuleren. Deze massage is nodig om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar) beter via de lymfebanen af te voeren. 
 
– Endermologie: door middel van mechanische bewegingen wordt de huid gelift, gerold en gemasseerd voor een betere doorbloeding. 
 
– Lymftaping: zorgt voor lymfatische afvoer. – Compressietherapie: verbandmiddelen zorgen voor het afvoeren van opgehoopt oedeem. 
 
– Therapeutisch elastische kousen: voorkomt oedeemvorming, verbetert de bloedafvoer van het been en herstelt de microcirculatie. Top Huidzorg Drunen heeft een samenwerking met van Dijk, voet en zorg in Drunen.  
 
 Soms kunnen littekens verharden, verkleven of verdikt zijn en hierdoor voor lichamelijke (bewegingsbeperking) en psychische problemen zorgen. 
Ook hier kan de therapeut iets voor betekenen:  
 
Littekentherapie 
– Littekentherapie: specifieke massagetechnieken verbeteren de doorbloeding en verminderen verklevingen. 
 
– Siliconenpleisters/-gel; verminderen roodheid, jeuk, hypertrofie en verhardingen. Het litteken wordt vlakker en soepeler waardoor klachten afnemen. 
 
Nazorg bij verbranding: de huid kan gaan samentrekken en de beweeglijkheid beperken. Een goede nazorg kan verlichting en verzachting geven. 

Joyce Muskens

Joyce Muskens
Tinie de Munnikstraat 11
5151VW Drunen
Tel. 0416-376575
www.tophuidzorg.nl